By DCB CX

Vierde overwinning op rij én veertiende plek op de UCI-ranking voor Laura!

Na winst in de Tofeo Villa de Gijon, de Gran Premio Cidade de Pontevedra én de Ciclocross International Xaxancx won de 26-jarige veldrijdster Laura Verdonschot donderdag ook nog eens de wedstrijd in AS Pontes, goed voor haar vierde Spaanse overwinning op rij.

 

De renster van het Belgische, vrouwelijke De Ceuster Bonache Cyling Team bevestigt hiermee haar goede conditie en stijgt met al deze overwinningen meteen door naar de veertiende plek op de UCI-ranking. Hierdoor kan de Wechelderzandse de komende crossen starten vanop de tweede startrij, waardoor ze op een comfortabele manier het vervolg van haar goedgevulde crosswinter kan aanvatten. Ook Laura’s teamcollega Suzanne Verhoeven presteerde donderdag opnieuw sterk met een zesde plek.

 

Het gaat duidelijk in stijgende lijn met de uit Lommel afkomstige Laura Verdonschot. Vorig jaar won ze in de aanvangsfase van het nieuwe crossseizoen drie wedstrijden. Met vier Spaanse overwinningen op rijovertreft ze zichzelf en staat ze zelfs aan de leiding in de Copa de España. “Eindwinst in dat regelmatigheidscriterium is geen doel op zich, maar het is fijn om aan de leiding te staan. Ik rij zaterdag nog een wedstrijd op Spaanse bodem én aansluitend reizen we door naar Portugal, waar ik zondag deelneem aan een wedstrijd. Daarna keren we terug naar België waar ik nog een week de tijd heb om mij voor te bereiden op de eerste wedstrijd van de Superprestige. Die wordt komende zondag 22 oktober 2023 gereden in Overijse. Dat wordt sowieso een andere wedstrijd, want in eigen land zijn de warmere temperaturen voorbij en rijden we tegen een ander deelnemersveld. Met deze conditie, het wedstrijdritme én de overwinningen heb ik alle vertrouwen in het vervolg van het seizoen”, zegt de gemotiveerde renster van het De Ceuster Bonache Cycling Team

 

Foto © Peter Geelen

HOOFDZETEL

De Ceuster – Bonache CT vzw

Pottenbrug 3/224
2000 Antwerpen

2023 © De Ceuster Bonache Cycling Team