By DCB CX

Een podiumplek voor Laura Verdonschot en Alicia Franck maakt rentree

Vorige week donderdag won Laura Verdonschot in het Nederlandse Rucphen haar 7de wedstrijd en zaterdagmiddag pakte ze ook nog eens de derde podiumplek in de Exact Cross van Essen. Ruim 450.000 Sporza-kijkers zagen op VRT 1hoe Laura gedurende meer dan een half uur mee streed voor de overwinning. In het laatste wedstrijdkwartier kon Laura haar voorsprong voor de derde plek behouden, waardoor ze het eindpodium deelde met winnares Marion Norbert-Riberolle en de nummer twee Aniek van Alphen. “Het was een loodzware modderkoers uit de oude doos met veel stoempen en loopwerk. De regen was ook nog eens de spelbreker waardoor het parcours er heel glibberig bij lag. Uiteraard ben ik bijzonder blij en trots met die derde plek, het hoogst haalbare”, liet ze na afloop van de wedstrijd optekenen voor de camera’s en bij de talrijke journalisten. Ook Suzanne Verhoeven (11de) en Lies’l Schevenels (21ste) gaven mee kleur aan de wedstrijd. 

 

Zondag is er de UCI Wereldbekerwedstrijd in Namen waar we met een mooie selectie van onze rensters opnieuw gaan voor een mooie prestatie. Laura Verdonschot en Suzanne Verhoeven zijn van de partij, net als Alicia Franck. Deze laatste keert terug uit Spanje waar ze haar batterijen ging opladen voor het vervolg van deze lange crosswinter. Zondagnamiddag staan er trouwens 69 dames aan de start tegenover 41 mannen. Hiermee is nogmaals bewezen dat het vrouwenveldrijden helemaal in de lift zit. Op het startblad van deze wedstrijd vind je geen Lotte Baele of Lies‘l Schevenels. Beide dames combineren hun crosswinter met studies en zitten daardoor ook volop in de examens. Met de drukke kerstperiode in het vooruitzicht duiken ze snel weer op in de diverse wedstrijden. 

 

Op o.a. Sporza (VRT 1) kan je zondagnamiddag kijken naar de UCI Wereldbekerwedstrijd die vanuit 13u30 live wordt uitgezonden vanuit Namen.

 

Foto © Peter Geelen
Exact Cross Essen, met Laura Verdonschot op de 3de plek