By DCB CX

Drie op een rij voor Laura Verdonschot! Alicia Franck is ‘beste Belgische’ in Beringen

Drie op drie voor Laura Verdonschot, want na winst in de Tofeo Villa de Gijon boekte Laura dit weekend in Spanje meteen ook haar tweede én derde overwinning op rij. 

 

Zaterdag won de 26-jarige renster uit Wechelderzande van het Belgische vrouwelijke De Ceuster Bonache Cycling Team de veldrit Gran Premio Cidade De Pontevedra en zondag was ze de beste in de Ciclocross Internacional Xaxancx.

 

Het blijft inderdaad goed gaan”, glunderde Laura na afloop van de wedstrijd. “Zaterdag was het een secondenspel, maar vandaag had ik ruim 16 seconden voorsprong op de tweede, Lucia Gonzalez, en 24 seconden op de nummer drie, Sofia Rodriguez. Met drie overwinningen op rij in drie Spaanse wedstrijden tank je natuurlijk vertrouwen en is dat een mooie opsteker bij het begin van het nieuwe veldritseizoen. De komende weken keren we terug naar België, trainen we verder en kijken we uit naar de Superprestige in Overijse. Dat wordt over twee weken mijn eerste wedstrijd in eigen land, op zondag 22 oktober 2023.

 

Ook Laura’s collega-renster Suzanne Verhoeven bevestigde haar goeie vorm opnieuw met een knappe negende plaats zondag in de Ciclocross Internacional Xaxancx.

 

Na haar winst op Zweedse bodem wist ook Alicia Frank van het De Ceuster Bonache Cycling Team zondag haar uitstekende vorm te verzilveren met een zesde plek in de eerste manche van de Exact Cross in Beringen. Hiermee was de 28-jarige renster uit Essen met ‘de beste Belgische’ in de uitslag. Haar U23-collega-rensters noteerden eveneens een mooi resultaat: Lotte Baele werd 11de en Lies’l Schevenels 15de.

HOOFDZETEL

De Ceuster – Bonache CT vzw

Pottenbrug 3/224
2000 Antwerpen

2023 © De Ceuster Bonache Cycling Team