By DCB CX

Opnieuw winst voor Laura Verdonschot. 4de plek voor Suzanne Verhoeven

Na winst in de Tofeo Villa de Gijon boekte Laura Verdonschot zopas haar tweede overwinning op rij in de Spaanse veldrit Gran Premio Cidade De Pontevedra. 

 

In een spannende sprint versloeg de 26-jarige renster van het 100% Belgische, vrouwelijke De Ceuster Bonache Cycling Team de Spaanse Lucia Gonzalez Blanco. “In mijn vorige wedstrijd had ik nog vier seconden voorsprong op Lucia. Opnieuw hebben we samen de wedstrijd hard gemaakt en met ruim dertig seconden voorsprong op de nummer drie, Sofia Rodriguez, werd de eindwinst beslecht in een spannende sprint”, zei Laura Verdonschot nog nahijgend nadat ze over de finishlijn bolde. “Ja, dit keer ben ik heel diep gegaan. Zo’n tweede overwinning op rij is uiteraard een mooie opsteker. Uiteraard is het nog een lang seizoen, maar zowel het herstel als de conditionele ontwikkeling verlopen prima. Mijn eerste wedstrijd in eigen land is de Superprestige van Overijse, op zondag 22 oktober 2023. Ik heb dus nog voldoende tijd om te herstellen van de inspanning van vandaag (lacht) en het zou tof zijn als de conditie dan nog een paar procentjes is gegroeid.” 

 

Naast de tweede Spaanse overwinning van Laura Verdonschot bevestigt Suzanne Verhoeven haar groeiende vormpeil. Na haar zesde plek bolde de 26-jarige veldrijdster dit keer als vijfde over de streep. “Ja, het gaat goed, ook al was de start vandaag niet goed. Ik ben twee keer uit m’n klikpedaal geschoten, waardoor ik pas als 25ste weg was. Voor mij werd het een echte inhaalrace, maar vandaag was ik sterk. Finaal kon ik zelfs nog meesprinten voor de vierde plek. Dit zijn inderdaad mooie resultaten en het is ook de lijn die ik dit seizoen wil doortrekken”, zegt de renster uit Herk-de-Stad. 

 

Voor het De Ceuster Bonache Cycling Team is het een goed gevuld weekend, want naast de wedstrijd in Spanje starten Alicia Franck, Lotte Baele en Lies’l Schevenels zondagnamiddag in Beringen waar de eerste manche van de Exact Cross wordt gereden. 

HOOFDZETEL

De Ceuster – Bonache CT vzw

Pottenbrug 3/224
2000 Antwerpen

2023 © De Ceuster Bonache Cycling Team