Werken aan de toekomst van eigen vrouwelijk talent

In een opmerkelijke zet binnen de wereld van het professionele wielrennen bundelen twee vooraanstaande wielerploegen hun krachten om de ontwikkeling van nieuw vrouwelijk wielertalent te bevorderen. De samenwerking, die is ontstaan uit een gedeelde visie op de toekomst van het vrouwenwielrennen, belooft een vruchtbare voedingsbodem te creëren voor jonge rensters die dromen van een succesvolle carrière.

 

De Ceuster – Bonache Cycling en Acrog – Tormans erkennen het groeiende belang van een gestructureerde en geavanceerde opleiding voor jonge rensters. Door de krachten te bundelen, willen ze niet alleen een breder talentenpool creëren, maar ook een omgeving waarin deze rensters kunnen gedijen en hun potentieel volledig kunnen benutten. Zo zullen de meisjes, na hun jeugdopleiding bij Acrog – Tormans, als belofte doorvloeien naar het team van De Ceuster – Bonache Cycling en zo een positie kunnen veroveren binnen de top van België.

De kracht van Ellen!

Een belangrijk kenmerk van deze samenwerking is de uitwisseling van kennis en ervaring tussen de twee wielerploegen. Toptrainers, waaronder Ellen Van Loy die concreet op het meisjes-peloton gaat werken, en technische staf zullen hun expertise delen, wat de algehele professionaliteit van het project zal versterken. Deze synergie tussen de ploegen zal niet alleen de opleiding van individuele rensters bevorderen, maar ook het algemene niveau van het vrouwelijke wielrennen verbeteren.

De wielerploegen benadrukken dat deze samenwerking niet alleen gericht is op de ontwikkeling van talent voor hun eigen teams, maar ook op het stimuleren van groei en kwaliteit binnen het hele vrouwenpeloton. Door de handen ineen te slaan, hopen ze een model te creëren dat andere ploegen en organisaties in staat stelt soortgelijke initiatieven te ontplooien en het vrouwelijke wielrennen naar nieuwe hoogten te tillen.

 

Met deze opwindende samenwerking werpen de betrokken wielerploegen zich op als pioniers in de promotie van vrouwelijk wielertalent en stellen ze een inspirerend voorbeeld voor de hele sportgemeenschap. Het is een krachtige stap voorwaarts in de richting van gelijkheid en erkenning binnen de wielersport, en het belooft een veelbelovende toekomst voor de nieuwe generatie rensters.

HOOFDZETEL

De Ceuster – Bonache CT vzw

Pottenbrug 3/224
2000 Antwerpen

2023 © De Ceuster Bonache Cycling Team